BLOG

Sekcia BLOG slúži na zverejnenie zaujímavých článkov. Do tejto sekcie píšeme
pravidelnie o novinkách a zaujímavostiach zo sveta tvorby webových stránok
a eshopov. Informujeme Vás o nových trendoch.

Ak máte záujem o spoluprácu ohladne blogovania, výmeny článkov alebo odkazov,
neváhajte nás kontaktovať.



Zaujmite dizajnom na webe!
30.1.2018 11:05 | grandio-soft
Dizajn je na webe veľmi dôležitý. Predstavuje akýsi prvý kontakt so zákazníkom na webe, avšak môže mať až dve podoby. Prvou z nich je veľmi pozitívna asociácia s dizajnom, pričom máte chuť si web čítať ďalej, respektíve je pre Vás veľmi príjemný. Na druhej strane dizajn môže byť aj odpudzujúci, celkovo môže pôsobiť na Vás negatívnym dojmom a radšej z webu „utekáte“ preč, ako keby ste mali na webe zostať.


Ako zlepšiť PPC kampaň?
19.1.2015 13:01 | grandio-soft
Dá sa vôbec PPC kampaň ešte vylepšiť? Tak práve takúto otázku si možno kladú mnohí z Vás, pričom sa buď Vy alebo spoločnosť, ktorej bola PPC zverená, snažíte o čo najlepší zásah za čo najnižšiu sumu. Google Adwords kampaň pokojne môžete rozdeliť na akúsi klasickú a na veľmi dobre optimalizovanú. To, kde sa nachádza aj tá Vaša, možno zistíte z nasledujúcich riadkov.


Tipy pre nastavenie kľúčových slov v PPC kampani
14.1.2015 10:20 | grandio-soft
V tomto blogu si povieme zopár tipov, ktoré by aj Vám mohli poradiť, ako nastavovať PPC kampaň a ako vyťažiť z Vašich peňazí maximum klikov a v konečnom dôsledku aj viac zákazníkov.


5 najčastejších chýb pri eshopoch
9.12.2014 10:58 | grandio-soft
Internetových obchodov je nielen na Slovensku viac ako dosť. Čoraz viac z nich je svojimi vlastnosťami bližšie a bližšie k potenciálnym alebo už existujúcim zákazníkom. Ešte však existujú aj také eshopy, ktoré nespĺňajú požiadavky návštevníkov a ktoré by sme vôbec nemohli zaradiť medzi nejaké „user friendly“ eshopy.


Ako na optimalizáciu pre vyhľadávače?
2.12.2014 12:28 | grandio-soft
Optimalizácia pre vyhľadávače je dnes veľmi frekventované spojenie, ktoré patrí ja medzi veľmi vyhľadávané frázy vo vyhľadávači. Čo vlastne optimalizácia znamená a čo sa dá optimalizovať?


Takto vzniká webová stránka
24.11.2014 11:10 | grandio-soft
Web stránka alebo webová prezentácia je rozhodne dnes nutnosťou, ktorú musíte mať, aby ste zaujali ďalších potenciálnych zákazníkov, ktorí využijú Vaše služby. Webová prezentácia je rozhodne tým „lepším“ označením, keďže na web stránke prezentujete niečo – Vašu tvorbu, Vaše aktivity, firmu, skúsenosti a celkovo oblasť, v ktorej podnikáte alebo činnosti, ktoré vykonávate.


Zakladáme internetový obchod
19.11.2014 11:19 | grandio-soft
Internetové obchody rastú nielen u nás ako huby po daždi čo znamená, že v posledných rokoch sledujeme ich niekoľko násobný nárast. Dnes už na internete dokáže kúpiť či objednať takmer čokoľvek, čo so sebou prináša mnohé nesporné výhody. Aj keď by sa zdalo, že terajšia doba je už na tak vyspelej technologickej úrovni, že nefunkčný eshop či eshop vytvorený s dizajnom spred niekoľko desiatok rokov nenájdete, opak je pravdou. Okrem horšieho dizajnu a funkcií, ...


Chyby, ktorým sa pri SEO vyvarujte
10.11.2014 12:41 | grandio-soft
Doba sa neustále mení a vyvíja, pričom azda najväčší posun je v internetovej komunikácii a celkovej propagácii na internete. Veľmi rýchlo sme si zvykli na vyhľadávanie všetkého práve prostredníctvom internetu. Internet ponúka široké možnosti, ktoré postupne využívame a zjednodušujeme si nimi život. Aby Vás však užívatelia na internete aj našli, musíte byť „vidieť“. Ak nie ste, potom cesta za Vašou web stránkou či eshopom je pomerne zložitá a často nevedie ...


PPC
3.11.2014 13:09 | grandio-soft
Platená reklama je dnes povinnou súčasťou propagácie na internete. Tvorí neodmysliteľnú časť výdavkov na online marketing, ak chcete dobré a merateľné výsledky prakticky okamžite. PPC reklama je teda základom alebo len doplnkom k SEO optimalizácii či reklamy na sociálnych sieťach. Tak či onak je veľmi dôležitá, netreba ju podceňovať, avšak treba ju dobre merať, neustále vyhodnocovať a starať sa o to, aby prinášala zisk a peniaze do nej vynaložené sa vracali v ...


Optimalizácia
16.10.2014 11:02 | grandio-soft
Často skloňované slovo posledných rokov je slovo optimalizácia. Väčšinou sa zvykne používať aj so slovom SEO, pričom táto služba patrí po tvorbe eshopov a web stránok k tým najvyhľadávanejším, čo sa online marketingu a celkovo online propagácie týka.


Reklama na Google
7.10.2014 11:43 | grandio-soft
Reklama je veľmi obľúbená a vďaka reklame získate nových zákazníkov. To je azda známe každému, avšak nie každý sa v tejto „reklamnej brandži“ vyzná. Firma Grandiosoft Vám ponúka reklamu prostredníctvom vyhľadávača Google. Takáto reklama zvýši návštevnosť Vášho webu a taktiež zvýši počet zákazníkov.


Seo optimalizácia
27.9.2014 11:38 | grandio-soft
Určite ste sa už stretli s týmto slovom či frázou. SEO, teda Search Engine Optimization je v podstate optimalizácia pre vyhľadávače. Optimalizuje sa web, či už webová prezentácia alebo internetový obchod na konkrétne kľúčové slová či frázy, ktoré zadávajú užívatelia do vyhľadávača.


Tvorba www stránok
17.9.2014 12:25 | grandio-soft
Web stránky sú dnes povinnou súčasťou prezentácie firmy či jednotlivca, a to v online prostredí. Webové stránky sa dajú vytvoriť do rôznych motívov či štýlov tak, aby dokonale odzrkadľovali firmu alebo jednotlivca, jeho podnikanie či činnosti, ktorými sa zaoberá. Každý web musí vyzerať jedinečne, aby dokázal zaujať, ale taktiež musí obsahovať aj niekoľko dôležitých vlastností a funkcií, ktoré sú pre užívateľov nevyhnutné k príjemnému surfovaniu na ňom.


Tvorba internetových obchodov
5.9.2014 09:40 | grandio-soft
Tvorba internetových obchodov je jednou z našich hlavných činností, ktorými sa zaoberáme. Už niekoľko rokov vytvárame internetové obchody pre Vaše potešenie a snažíme sa o to, aby ste boli Vy spokojný s jeho vizuálnym a funkčným prevedením, ako aj Vaši zákazníci s príjemným prostredím, kde budú radi nakupovať. Aby sme sa však dostali až do tejto fázy, musíme najprv splniť niekoľko dôležitých krokov, ktoré sú nevyhnutné pre vytvorenie eshopu.


Redakčný systém
25.8.2014 19:26 | grandio-soft
Redakčný systém používa už väčšina správcov webových stránok. Väčšinou má veľmi príjemné rozhranie, na ktorom vždy nájdete všetko, čo potrebujete a veľmi promptne tak meníte obsah celého webu, čo je v podstate účelom samotného CMS.


Online marketing
18.8.2014 20:26 | grandio-soft
Doba, ktorú žijeme, by sme mohli charakterizovať slovom „online“. Rozhodne jej to bude pasovať. Tak, ako sa však zmenila celá doba, museli sa zmeniť aj jej jednotlivé prvky. Medzi tie zaraďujeme aj marketing a marketingové aktivity.


Tvorba internetových stránok
4.8.2014 12:45 | grandio-soft
Internetové stránky sa poslednými rokmi veľmi rozmohli a to aj vďaka rýchlemu rozšíreniu internetu do domácností. Keďže internet sa stal bežne používanou vecou, každý začal na ňom surfovať a hľadať nové a nové web stránky.


Dizajn web stránok
15.7.2014 11:25 | grandio-soft
Webové prezentácie majú za úlohu prezentovať firmu či jednotlivca, respektíve produkt či službu. Každá dobrá prezentácia, či už hovoríme o klasickej na plátne či takejto v online prostredí, musí mať dobrý dizajn, ktorý zaujme a návštevníka neodradí od prezerania si ďalších podstránok, respektíve počúvania prednášajúceho.


E-mail marketing
9.7.2014 14:12 | grandio-soft
Poznáte to. Otvoríte si mailovú schránku a sem-tam dostanete nový newsletter. Samotné „sem-tam“ sa však postupom mení na veľmi často a newslettre začínate prehliadať a neotvárať ich. Značný vplyv na takýto stav má predovšetkým ich vzhľad či informačná hodnota, avšak faktorov je veľmi veľa a podrobne ich v tomto článku rozoberať by nemalo príliš veľký význam.


Spätné odkazy
1.7.2014 16:00 | grandio-soft
Linkbuilding je rozhodne dôležitým aspektom pri SEO optimalizácii. Má však svoje pozitívne, ale aj negatívne stránky, ktoré dokážu webu pomôcť dostať čo najvyššie, ako aj uškodiť a web potopia. Prečo tomu tak je a na čo si dávať pozor si popíšeme nižšie. Všetky spomenuté aspekty by ste však mali nechať na profesionálnu firmu, ktorá sa SEO optimalizácii venuje dostatočne dlhý čas a vie, ako web urobiť zaujímavejším pre vyhľadávač.


Nové domény
23.6.2014 14:18 | grandio-soft
Ak sa pohybujete na internete relatívne často, respektíve Vás zaujímavú web stránky, eshopy, online marketing či iné „IT“ aktivity, mohli ste zaznamenať nástup nových domén, ktoré jednotlivé webhostingové spoločnosti zaradili do svojej ponuky.


Počítadlo návštev na web
9.6.2014 14:24 | grandio-soft
Určite aj Vás už veľa krát napadlo, že pre ešte lepšie fungovanie web stránky či eshopu by bolo vhodné, aby ste sa dozvedeli o Vašich návštevníkoch aj niečo viac. Alebo aby ste aspoň vedeli, akú máte návštevnosť a odkiaľ k Vám užívatelia prichádzajú.


Výmena spätných odkazov
2.6.2014 21:49 | grandio-soft
Určite ste aj vy zachytili informáciu, že pre lepšie optimalizovanie web stránok a eshopov pre vyhľadávače je nutné vymieňať spätné odkazy.


Internet marketing
19.5.2014 22:02 | grandio-soft
S internetovým marketingom prichádzame do styku dennodenne, pričom si často jeho silu ani príliš neuvedomujeme.


Webová stránka
14.5.2014 09:00 | grandio-soft
Web stránka, webová prezentácia alebo jednoducho web. Aj to sú všetko názvy, ktorými označujeme webovú stránku a ktoré, ak sa spomenú, aj laik vie, o čo presne ide.


Výhody internetového obchodu
5.5.2014 14:14 | grandio-soft
Internetový obchod zažil za posledné roky veľký rozmach. Môžu za to najmä samotní spotrebitelia, ktorí veľmi lipnú na väčšej jednoduchosti nakupovania a sú až príliš komfortní. Eshopy tak boli logickým vyústením toho, čo spoločnosť očakávala možno už do nástupu internetu.


Webstránky na mieru
28.4.2014 16:48 | grandio-soft
Webové prezentácie sú bežnou formou prezentovania či už firmy alebo jednotlivcov. Ich dostupnosť priviedla postupne ľudí k tomu, že čoraz viac z nich sa rozhodlo pre svoj vlastný web. V tomto článku sa dozviete, aké sú výhody vlastnej web stránky, ktorú Vám Grandiosoft vytvorí na mieru, presne podľa Vašich požiadaviek.


Facebook reklama
15.4.2014 21:28 | grandio-soft
Určite ste za posledné roky zachytili aj Vy trend registrovania sa a využívania sociálnych médií. Len máloktorý aktívny používateľ internetu ešte nie je zaregistrovaný ani na jednej sociálnej sieti. Tak, ako to už býva zvykom, aj sociálne siete potrebujú z niečoho „žiť“, v tomto prípade je to platená reklama.


Optimalizácia stránok
7.4.2014 12:54 | grandio-soft
Poznáte to. Otvára sa Vám stránka a po otvorení vyzerá o čosi inak ako ste boli zvyknutí. Chyba nie je očividne v zmene dizajnu či jednotlivých prvkov, ale prekáža Vám pozícia jednotlivých objektov, ktoré sú posunuté alebo mali mať očividne svoje miesto niekde inde. Je to chybou prehliadača? V podstate áno, i keď sa tomu dá predchádzať. Ako? Stačí, že samotná firma, ktorá web vytvára, počíta s tým, že ho budete prehliadať na rôznych typoch prehliadačov, ktoré ...


Content marketing
31.3.2014 12:28 | grandiosoft
Tento nový spôsob šírenia obsahu je skutočne na Slovensku ešte stále v plienkach. Jednoducho sa weby nezameriavajú na poskytovanie informácií svojim návštevníkom, ale len na samotný predaj a orientáciu k predaju. Nezaujíma ich, či je zákazník spokojný, či by nechcel dostať ďalšie informácie na vyriešenie jeho problému alebo či to nie je presne ten typ zákazníka, ktorý sa musí dozvedieť aj detaily o produkte, službe či probléme, ktorý vznikol.


PPC kampane
21.3.2014 15:36 | grandiosoft
Pay per click je azda najznámejšia forma platenej reklamy, ktorá sa začala vo veľkom počte objavovať aj u nás a dnes tvorí neodmysliteľnú súčasť výdavkov mnohých firiem, ktoré sa zameriavajú na svoju propagáciu. Čo však PPC znamená a ako ju možno využiť?


Redakčné systémy
14.3.2014 08:51 | grandiosoft
Dnes poznáme mnohé redakčné systémy, pomocou ktorých spravujeme obsah na web stránke či eshope. Content Management System predstavuje základný nástroj na to, aby ste si mohli celý obsah upravovať aj sami bez nejakej ďalšej externej pomoci.


Založenie eshopu
7.3.2014 10:21 | grandiosoft
Internetový obchod je v rozkvete. V dnešnej dobe každý obchod, ktorý chce zaujať svojich návštevníkov, musí pôsobiť aj na internete a byť tak istým spôsobom online.


Vytvorenie web stránky
18.2.2014 08:34 | grandiosoft
Vytvorenie každej webovej stránky a webovej prezentácie má svoje pravidlá a musí sa dodržovať aj istý postup. Ak je postup dodržaný, potom zväčša prichádza spokojnosť zákazníka. A práve spokojnosť nášho zákazníka je našim cieľom, ktorý sa neustále snažíme napĺňať.


Nakupovanie cez eshop
11.2.2014 12:27 | grandiosoft
Počas niekoľkých rokov sme si veľmi rýchlo zvykli na nákupy prostredníctvom eshopu. Je to rýchle, jednoduché a šetrí to čas aj peniaze.


Vlastný eshop
23.1.2014 10:45 | grandiosoft
Internetový obchod je veľmi rozvíjajúci sa segment. V dnešnej dobe už nepredstavuje alternatívu ku klasickým obchodom, ale ich vyslovene nahrádza.


Optimalizácia pre vyhľadávače
23.1.2014 10:42 | grandiosoft
Optimalizovať web pre vyhľadávače je dlhodobý proces, ktorého výsledkom je lepšie postavenie Vašej web stránky či eshopu vo vyhľadávači na jednotlivé kľúčové slová. Tento proces má v sebe rôzne pravidlá, ktoré sa dodržujú a ktorých dodržovaním sa môžu dostaviť relevantné výsledky.


CMS systém
19.12.2013 11:40 | grandiosoft
CMS systém alebo administračný systém predstavuje systém, vďaka ktorému dokážete spravovať obsah Vašej web stránky alebo internetového obchodu. Samozrejme, technológie idú veľmi dopredu a preto sa aj my snažíme systém vyvíjať a prácu s ním Vám čo najviac uľahčiť. Vlastný administračný systém nie je síce až taká novinka na terajšom trhu, ale my Vám ponúkame skutočne jednoduché rozhranie a jednoduchú manipuláciu s prvkami na Vašej webovej prezentácii či eshope.


Tvorba internetových obchodov s administračným systémom
11.11.2013 13:02 | grandiosoft
O váš eshop sa už nemusí starať výhradne iba firma, ktorá vám ho vytvorila, administráciu môžete vykonávať aj vy sami. Samozrejme, firma vám musí poskytnúť prihlasovacie údaje do administračného systému respektíve rozhrania. My vám ponúkame náš vlastný administračný systém, ktorý sme vytvorili. Uľahčuje prácu s internetovým obchodom a jeho využitie uplatníte vždy, ak by ste chceli doplniť informácie, ak by ste chceli doplniť či zmazať výrobky, ak by ste čokoľvek chceli zmeniť, doplniť, vymazať.


Vytvorenie web stránky
6.11.2013 10:24 | grandiosoft
Vďaka webstránke dokážete prilákať ešte viac zákazníkov do vašej firmy či organizácie. To je jednoducho fakt a musíte sa zmieriť s tým, že čoraz viac zákazníkov vyhľadáva svoju obľúbenú alebo akúkoľvek firmu prostredníctvom internetu. Ak tam nie je, vyberie si inú. Ak tam je, hľadá na nej informácie, ktoré chcel a pokiaľ ich nájde, je spokojný a buď vás bude kontaktovať alebo si tovar či službu objedná. To sú typy konverzií, ktoré od nich eventuálne vy, ako majiteľ webu požadujete.


Čo je responzívny dizajn
30.10.2013 11:17 | grandiosoft
Tak ako ide dopredu veda, sledujeme pokroky aj v technike. Ak ste mali v minulosti atraktívnu web stránku, dnes to už neplatí. Ak ste ju mali atraktívnu pred rokom, už dávno vás iní predbehli. Vo webe a vo web dizajne musíte neustále napredovať, ak chcete byť aktuálni. Samozrejme, nemusíte. Ale vyzerá to určite lepšie, ak idete s dobou a ak je vidieť, že vám záleží aj na vašej webovej prezentácii.


Dizajn web stránok
22.10.2013 18:00 | grandiosoft
Dizajn webu je dosť špecifická oblasť pre všetky firmy, ktoré sa zaoberajú výstavbou web stránok. Vždy všetko záleží od klienta a vždy je to on, kto povie konečné slovo, či chceme, aby jeho web vyzeral takto alebo tam chce vykonať ešte nejaké zmeny. Každá firma je teda podriadená želaniam klienta, ktorý si určuje čo a kde by chcel mať. Samozrejme, nie každý má k tomu vzťah a cit a preto firmy vždy poskytujú svoje odporúčania, ako by to bolo lepšie, kde by sa ...


Ako založiť eshop
21.10.2013 16:25 | grandiosoft
Uvažujete o tom, že by ste si založili svoj vlastný internetový obchod? Ak áno, potom práve pre vás je tu pár cenných rád, ako by ste sa mohli vyhnúť zbytočným problémom a starostiam. Na začiatku je dobré, ak by ste si rozmysleli, čo vlastne chcete predávať. Budú to výrobky bežnej spotreby, vami vyrábané výrobky alebo budete v pozícií akéhosi sprostredkovateľa? Je dobré vedieť, čo presne chcete mať umiestnené na vašom internetovom obchode.


Eshop na mieru
21.10.2013 13:50 | grandiosoft
Ešte pred pár rokmi dozadu by si zrejme len málokto myslel, že by sme si mohli kupovať tovar a služby prostredníctvom internetu. Dnes je táto možnosť už samozrejmosťou a nie je to výsada len väčších firiem, ktoré si to môžu dovoliť. Eshopy ako znie ich pravý názov sa stali pevnou súčasťou pri nákupnom procese.


Ako vytvoriť eshop
11.10.2013 17:07 | grandiosoft
Ak sa popozeráte na internete, zistíte veľa možností, ako si vytvoriť eshop. Samozrejme, okrem iného, máte možnosť si ho vytvoriť aj sám. Je to alternatíva skôr pre ľudí, ktorí majú radi, ak premenia svoje nápady do praxe a majú pocit, že firma by to tak dobre nezvládla a aj pre ľudí, ktorí chcú eshop hneď bez čakania a nechcú vynakladať finančné prostriedky pre jeho tvorbu a spravovanie. Návodov ako na internetový obchod je na internete, v odborných časopisoch ...





Hore

© Všetky práva vyhradené - www.grandiosoft.sk - Ochrana osobných údajov - Sitemap - Blog - Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT

Nastavenie súborov cookies
Na fungovanie našej webovej stránky používame nevyhnutné cookies (essential cookies) umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky. Tieto cookies môžete zakázať zmenou nastavení Vášho internetového prehliadača, čo však môže ovplyvniť fungovanie webovej stránky. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webovej stránky. Pre ich povolenie, prosím, odkliknite súhlas.
Ochrana osobných údajov  |  Informácie o cookies
Súhlasím Prispôsobiť Odmietnuť
<Naspäť
Podrobné nastavenie cookies
Súbory cookie používame na zabezpečenie základných funkcií stránky a na zlepšenie vášho používateľského zážitku. Svoj súhlas pre každú kategóriu môžete kedykoľvek zmeniť.
<Nevyhnutné cookies
 
Technické súbory cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie našej webovej stránky. Tieto sa využívajú najmä na uchovávanie Vašich produktov v košíku, zobrazovanie obľúbených výrobkov, nastavenie Vašich preferencií a nákupného procesu. Pre využívanie technických cookies nepožadujeme Váš súhlas, ale spracúvame ich na základe nášho oprávneného záujmu. Váš prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo Vás upozorňoval na takéto súbory. V takom prípade však nemusia niektoré časti našej webovej stránky správne fungovať.
<Analytické cookies
 
Analytické cookies nám umožňujú meranie výkonu a počet návštev našej webovej stránky.
<Marketingové cookies
 
Marketingové cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami na prispôsobenie zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli čo najzaujímavejšie.
Povoliť všetky Povoliť zvolené Odmietnuť
Uložiť Odmietnuť